ضد روش

مرجع تخصصی علوم تربیتی

ضد روش

مرجع تخصصی علوم تربیتی

زندگی انسان آکنده از تردید، هرج و مرج و درهم آمیختگی است، اگر «ایمان» نباشد.

وجه تسمیه "ضد روش" از عنوان کتابی است با نام "بر ضد روش" از فیلسوف علم معاصر “پل فایرابند”، که روش های موجود در تحقیق و علم را به بوته نقد می کشاند.

از این حیث "وبلاگ ضد روش" بنا دارد به تحلیل و بررسی مسایل علوم تربیتی با نگاه نوین و انتقادی بپردازد.


شنبه, ۲۶ فروردين ۱۴۰۲، ۰۷:۵۰ ق.ظ

معماری های خوب برای مدارس

معماری مدرسه می تواند تاثیر زیادی بر آموزش داشته باشد. این روزها مدارسی که توسط معماران طراحی می شوند، تنها شامل کلاس های درس نیستند و هدف این است که تاثیر مثبتی بر روی نحوۀ یادگیری کودکان داشته باشند. نگاهی داریم به مدارسی در سوئد، بورکینافاسو و ابوظبی که هر کدام بنوبۀ خود منحصر به فرد هستند.

سوئد: مدرسۀ بدون دیوار

به مدرسه ای در سوئد می رویم که در آن به جای کلاس های درسِ معمولی، یک مجموعه فضاهای یادگیری ویژه طراحی شده است. به کمک این معماری، کودکان با نحوۀ جدیدی از آموزش آشنا می شوند، از طریق تجربه و آزمایش، و این امر موجب افزایش خلاقیت آنها هم هست. فضاهای مختلفی برای استراحت، تماشای فیلم و فعالیت های هنری و برای بسیاری از موارد آموزشی دیگر، آماده شده اند. با این امکانات و محیط زیبا، دیگر هیچ یک از شاگردان حاضر به تغییر مدرسه نیستند.

بورکینافاسو: مدرسه ای با هوای خوب

هنگام ساختن مدرسه ابتدایی “گاندو” در بورکینافاسو، معمار آن سعی کرد، مزایای استفاده از مصالح محلی و نیروی کار محلی را نشان دهد و امیدوار است که این مدرسه از نظر هزینۀ پایین ساخت و طراحی ویژۀ آن برای پایین آوردن درجۀ حرارت، بدون استفاده از تهویه مطبوع، به عنوان الگویی استفاده شود.

گاندو، نام روستایی در ۲۰۰ کیلومتریِ واگادوگو در بورکینافاسو است. بیش از ۴۰۰ دانش آموز در مدرسه ابتدایی این روستا ثبت نام کرده اند. مدرسه ای که معماری منحصر به فردی دارد و با مصالح محلی و بلوک های فشردۀ گلی ساخته شده. “فرانسیس کِره“، معمار آن، در همین منطقه به دنیا آمده و اکنون در آلمان زندگی می کند و بودجۀ ساخت مدرسه را هم خودِ او تامین کرده است: “ساختن چنین مکان هایی برای از بین بردن بی سوادی ضروری است، زیرا هیچ توسعه ای بدون آموزش به وجود نخواهد آمد. حال اگر در مورد معماری صحبت کنیم، این برای من فرصتی بود تا نحوۀ جدیدی را نشان دهم و با استفاده از آنچه در اروپا یاد گرفتم، نشان دهم که حتی در یک دهکده هم می توانیم محیط آموزشی را برای معلمان و دانش آموزان بهبود دهیم.”

ابوظبی: به فکر معماری سبز باشیم

ابوظبی تنها به نفت فکر نمی کند. توسعه پایدار در تمام سطوح، هدف جدید این کشور است. مدرسۀ ابتدایی محمد بن مبارک به این منظور طراحی شده است. این ساختمان با محیط زیست سازگار است، و برای بخش آموزشی ساخته شده است. معمارانی که این مدرسه را طراحی کردند، می خواستند کاری کنند که کودکان با طبیعت و محیط زیست ارتباط قوی داشته باشند. در حالی که سیستم مدارس معمولاَ بسته و به داخل توجه می کند، آنها می خواستند تمرکز را به دنیای خارج هم منتقل کنند.

دانلود کلیپ:

معماری های خوب برای مدارس

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۱/۲۶
Bakhshi and sabagh

نظرات (۱)

عالی بود ممنون ازمطالب خوب وعالیتون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی